Learning Management Systeem - Eén centraal platform voor jouw organisatie

Met het Learning Management Systeem (LMS) leert iedereen binnen je organisatie op één plek. Wel zo handig. In één oogopslag zie je hoe de organisatie zich ontwikkelt.
Gesprek

Meer dan 800.000 gebruikers en meer dan 200 organisaties

Wat is een LMS?

Een LMS is een digitale leeroplossing die organisaties ondersteunt bij het organiseren van alle leeractiviteiten en trainingen. Het is een centrale plek waar medewerkers toegang hebben tot uitgebreide trainingsmogelijkheden zoals e-learning, klassikaal of online sessie, blended en micro-learnings. Deze gevarieerde leermethoden bieden medewerkers de mogelijkheid om op verschillende manieren te leren, afgestemd op hun individuele voorkeuren en behoeften.

Het LMS stelt managers in staat om diverse leerpaden in te richten op basis van de functie-eisen en verantwoordelijkheden van medewerkers, wat resulteert in een gepersonaliseerde leerervaring. Daarnaast biedt een LMS zicht in de voortgang en resultaten van individuele medewerkers, teams en afdelingen door middel van uitgebreide rapportagemogelijkheden. Dit waarborgt de ontwikkeling van zowel de medewerkers als de gehele organisatie. De meetbare resultaten die een LMS oplevert dienen ook als bewijs van compliancy/bekwaamheid, wat vooral belangrijk is in gereguleerde sectoren.

Kortom, een LMS is een centrale plek waar alle leeractiviteiten binnen de organisatie aan gekoppeld kunnen worden. Door een LMS in te zetten, faciliteer je medewerkers optimaal in hun kennisontwikkeling en opleidingsbehoefte, wat uiteindelijk leidt tot een hoger competentieniveau en hogere medewerkerstevredenheid.

Gesprek1
Jamietelefoon

Voordelen van ons Learning Management System

Persoonlijk dashboard:
Op het leerplatform krijgt iedere medewerker een persoonlijk profiel en dashboard waaruit zij eenvoudig diverse trainingsmogelijkheden zoals e-learnings kunnen inzien en volgen. Ook staan alle behaalde certificaten en bewijsstukken overzichtelijk bij elkaar. Wanneer verlopen deze en wat te doen om bij te blijven? Dit stelt medewerkers in staat om hun persoonlijke ontwikkeling actief bij te houden. Het dashboard helpt hen zo om zelf de regie over hun leerproces te houden.

Heldere rapportages:
Aan de hand van deze overzichtelijke rapportages houd je de kennisontwikkeling binnen de organisatie in de gaten en kun je zien wie aan welke kwalificaties voldoet en wie de certificering moet vernieuwen. Hierdoor kan leeraanbod worden aangescherpt en kan er ingespeeld worden op behoeften en ontwikkelingen. Bovendien is de data makkelijk deelbaar met auditerende organisaties, wat zorgt voor optimale transparantie.

Grip op je opleidingsbudget:
Met het LMS behoud je optimale controle over het totale opleidingsbudget en krijg je beter inzicht in de uitgaven. Je kunt per afdeling het Learning & Development-budget instellen en in een overzicht zien welke uitgaven er komen en wat er reeds is uitgegeven. Het is ook mogelijk om budgetten in te stellen voor medewerkers of teams, waardoor budgetoverschrijdingen voorkomen kunnen worden.

Processen automatiseren:
Het LMS automatiseert administratieve handelingen en mogelijke ondersteuning die bij trainingen en opleidingen komen kijken, waardoor je automatische herinneringen kunt sturen bij verlopen certificaten of bijvoorbeeld een onboardingtraject kunt inzetten. En zo de efficiëntie en effectiviteit van het leerproces binnen de organisatie aanzienlijk verhoogt.

Wat zeggen onze klanten over het LMS?

Wat het LMS van PlusPort uniek maakt

Uniek aan het Learning Management Systeem van PlusPort is het dashboard dat je volledig kunt personaliseren. Door je LMS vorm te geven in je eigen huisstijl zorg je voor herkenbaarheid en verhoog je de binding tussen medewerkers en organisatie. Het LMS is bovendien schaalbaar in te zetten met de functionaliteiten die voor jouw organisatie belangrijk zijn. Kies ervoor om alle functionaliteiten in één keer uit te rollen, of doe dit in fases: alles is mogelijk. 

PlusPort heeft daarnaast een goed gevulde catalogus dankzij het uitgebreide aanbod van interne en externe trainingen. Bovendien zijn we continu bezig om de software uit te breiden, slimmer en mooier te maken. Voor en mét onze klanten.

Peer-en-Marjon
Marcel-en-Jamie-in-gesprek

Koppel trainingen van externe aanbieders aan het LMS met LTI

LTI staat voor Learning Tools Interoperability: de technische brug tussen het LMS en de online leeromgeving. Learning Tools Interoperability maakt het mogelijk om op het LMS cursussen en trainingen aan te bieden van externe partijen als GoodHabitz en SkillsTown. Zo heb je direct een goed gevuld leeraanbod. 

De content wordt gehost via de externe bron en is daardoor altijd up-to-date. Ook kun je met LTI ons e-learningplatform aan andere online platforms koppelen, zodat je met Single Sign On (SSO) eenvoudig switcht zonder telkens opnieuw te moeten inloggen.

Welke organisaties gebruiken het LMS van PlusPort?

Het LMS is bedoeld voor organisaties die Learning & Development willen organiseren op één centraal platform. Een Learning Management System is een handig hulpmiddel om online leren overzichtelijk te houden.

Overheid

Overheid

In onze snel veranderende maatschappij is het voor de overheid belangrijker dan ooit om de kennis up-to-date te houden. Het LMS helpt gemeenten, provincies en andere overheden om hun medewerkers op te leiden. Denk aan het aanbieden van online cursussen met betrekking tot de nieuwste wet- en regelgeving, data security en privacy awareness.
Bouw-en-infra

Bouw & infra

De Bouw- & Infrasector staat voor diverse uitdagingen. Van een verhoogd risico op lichamelijk letsel en gezondheidsproblemen, tot milieugerelateerde kwesties. Het LMS is een praktisch hulpmiddel om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Verzamel training op één plek en zie ook in één oogopslag welke medewerkers aan welke kwalificaties voldoen.
Zorg

Zorg

De zorg is continu in beweging. Medische ontwikkelingen volgen zich in rap tempo op, terwijl de hoge werkdruk weinig ruimte overlaat voor het volgen van e-learnings. Met het LMS van PlusPort houd je jouw medewerkers eenvoudig bevoegd en bekwaam om hun zorgwerkzaamheden uit te voeren.
 
Onderwijs

Onderwijs

Niet alleen leerlingen moeten zich ontwikkelen in het onderwijs. Om leerlingen de beste scholing te kunnen bieden, moeten ook docenten zich continu blijven ontwikkelen. Online trainingen zijn hier een toegankelijke én effectieve manier voor. Verzamel alle trainingen op één overzichtelijke platform, zodat docenten hun kennis makkelijk op peil houden.
Industrie

Industrie

In de industriële sector is de technologie continu in ontwikkeling. Zo zorgen de opkomst van kunstmatige intelligentie, machine-learning en geavanceerde robots voor een verschuiving in het werkveld. Het is daarom belangrijker dan ooit om medewerkers in de industrie op te leiden en op de hoogte te houden van de nieuwste trends in hun vakgebied.
Zakelijke-dienst

Zakelijke diensverlening

In de zakelijke dienstverlening draait alles om service en kwaliteit. Wil je jouw klanten de best mogelijke dienstverlening bieden? Dan is het belangrijk dat je medewerkers op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Het LMS is hier een handig hulpmiddel voor. Hiermee kun je jouw medewerkers gericht bijscholen, zodat je tevreden klanten houdt en een sterke concurrentiepositie behaalt.

Ervaar zelf de voordelen van het LMS van PlusPort

Wil jij jouw medewerkers optimaal faciliteren in hun kennisontwikkeling? Vraag dan hieronder een demo aan en ontdek de voordelen van ons LMS! Wij vertellen je graag alles over wat ons LMS voor jouw organisatie kan betekenen. Stel al jouw brandende vragen en bepaal vervolgens zelf of onze software bij jouw organisatie past.

Vincent-Manisha

Meer weten over Learning Management Systeem?

Plan een afspraak in met Martin, onze specialist op het gebied van Learning Management Systeem. Maar misschien nog wel leuker, geef hem een belletje op +31(0)638150726 en hij beantwoordt (bijna) al je vragen.