Performance Management

De basis voor het goede gesprek

Stuur op het behalen van de opgestelde doelen door constructieve feedback. Maak prestaties inzichtelijk en identificeer trainingsmogelijkheden.

In-overleg
Schema_PP_Products-15

Integratie met LMS en 360° feedback

PP_Icoontjes-praten1

Flexibel in te richten op basis van je gesprekscyclus

PP_Icoontjes-pijlen-2

Terugkoppeling naar je HR applicatie

Faciliteer het gesprek over kennis, leren en presteren

We zijn de afgelopen periode anders gaan samenwerken en we vergaderen vooral online. Functies en taken veranderen. Hoe neem je mensen mee in nieuwe manieren van werken? Hoe zorg je dat mensen de gewenste competenties blijven ontwikkelen? En leg je daarbij de regie bij manager of medewerker?

Met Performance Management maak je de stap van standaard gesprekscyclus naar een belevenisportaal voor medewerkersontwikkeling. Daarmee faciliteer je het gesprek tussen manager en medewerker over competenties en prestaties. En stimuleer je medewerkers om aan de slag te gaan met hun ontwikkeling.

Remco-visma

Welke klanten gebruiken al Performance Management:

“74% van de medewerkers vindt dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van
de juiste competenties, maar weten eigenlijk niet goed wat ze nodig hebben om
toekomstbestendig te zijn (59%)”

Visma | Raet HR Benchmark
Mark+Jamie
Jamie-1

Waarom Performance Management?

Sturen op prestaties én ontwikkeling: Performance Management ondersteunt bij de HR-gesprekscyclus met het vastleggen van doelstellingen, voortgang, competentiescores en ontwikkelafspraken. De cyclus is flexibel in te richten voor verschillende groepen medewerkers. Je bepaalt daarbij zelf of je de regie bij managers of medewerkers legt.

Medewerkerontwikkeling: krijg als manager en medewerker inzicht in de competentiescores voor de huidige functie óf functie waar de medewerker naar toe wil doorstromen.

Competentiemanagement: koppel functies en bijbehorende competenties automatisch aan de gesprekscyclus. Zo is duidelijk wat er van medewerkers verwacht wordt.

Integratie met 360° feedback

Onze 360 graden feedback tool stelt medewerkers eenvoudig in staat zelf feedback op te vragen bij collega’s, managers of externen zoals klanten en leveranciers. Ze ontvangen terugkoppeling over hun competenties, gedrag en ontwikkeling. Deze feedback wordt meegenomen in de gesprekscyclus. De spindiagram geeft de manager een duidelijk beeld van het de sterke- en verbeterpunten van de medewerker.

grafiek-360-graden-feedback

Linda Emmery (Director People & Culture Visma Benelux) over Performance Management

Linda Emmery, Director People & Culture Software Visma Benelux,  deelt graag haar inzichten en tips om succes te behalen tijdens het werken met Performance management. Tijdens de inspiratiesessie van 11 mei 2023 heeft ze tijdens een presentatie aangegeven hoe een bedrijfscultuur kan worden gecreëerd waarin medewerkers op de eerste plaats komen. 

Met jarenlange ervaring in het begeleiden en optimaliseren van performance management binnen organisaties, heeft Linda een schat aan kennis verzameld. Ze gelooft sterk in het belang van een effectief Performance Management om individuele doelen te stellen, te monitoren en te verbeteren. In de video geeft ze aan wat de 3 key takeaways zijn voor het succesvol opzetten van zo Performance management project. 

Benieuwd hoe Performance Management jou kan helpen? ​

Plan een vrijblijvende kennismaking met Martin, onze specialist op het gebied van Performance Management. Of nog leuker, geef hem een belletje op +31(0)638150726 en hij beantwoordt (bijna) al je vragen.

Een duidelijke en opvallende kop